2012. november 18., vasárnap

Biztos az vagy, aki vagy? Majd a facebook eldönti...

Sziasztok!

Képzeljétek el, hogy azt hallottam, hogy létezik olyan, hogy a facebook csapata nem hiszi el, hogy te vagy te és önkényesen letiltja a hozzáférésedet az oldalhoz. Egy híres kortárs íróval történt meg nemrég, hogy nem hitték el, hogy ő az a híres író és ezért megszüntették a profilját. Majd miután sikerült neki bebizonyítania, hogy ő az akinek mondja magát azzal, hogy elküldte az útlevelét, de még itt sem ért véget a kálváriája. Az útlevelében két keresztév szerepelt és ők az elsőt rakták be az adatlapjára, pedig ő a középső nevét használja, így híresült el. Ezután nem tudta elérni sehogy, hogy  a saját nevével legyen fent a közösségi oldalon. Miután ez az ügy berobbant a köztudatba a facebook csapata bocsánatot kért és visszaállított mindent az eredeti állapotába.

Ez az eset is bizonyítja, hogy az online identitásunk mennyire sérülékeny. És nem vicc, ha hirtelen mások veszik át a hatalmat fölötte, és ezzel egy pillanatra felfedik, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk az interneten.

Itt van a cikk is, ami a költő esetét írja le részletesen.
http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/4376/a_facebook_megmondja_ki_vagy-az_online_identitas_utvesztoi/

 Eni

1 megjegyzés:

  1. hol bizonyíték arra, hogy ez nem urbánus legenda? Ha így írod le a sztorit, eléggé megbízhatatlan forrás leszel :) ugyanis nem szerepel sem az író neve, sem egy link, sem a fb bocsánatkérés linkje, semmilyen, a sztorit alátámasztó, elolvasható forrás. Ha van ilyened, azt is oszd meg velünk, lécci.

    VálaszTörlés